30 Mart 2012 Cuma

Çok İleri Seviye Hasta Değilseniz Basur Ameliyatı Yaptırmayın

basur ameliyatları
basur ameliyatları

Öncelikle yazacaklarım basur sorunuyla yeni tanışanlara ya da orta seviyede basur hastalarınadır. Basur seviyeleri hakkında önceden yazdığım makaleye bakabilirsiniz. Şimdi genelde doktorlarımız ameliyat ile sorunun kökten çözüleceğini ertesi günü işe gidebileceğimizi söylerler. Ancak çevremdeki basur ameliyatı geçirmiş insanları bilen biri olarak bu durumun bu kadar da basit olmadığını içtenlikle söyleyebilirim.

Bu insanların arasında en yakın kişi abimdir. Ben bitkisel yöntemlerle tanışmadan önce kendisi ileri seviyede olmayan basurundan kurtulmak adına ameliyat oldu. Çünkü işe zor gidiyor sürekli ağrılar çekiyordu. Adeta hayatını zindan etmeye yetmişti. Düşünün hastalığı ileri seviye bile değildi.

Abim ameliyat sonrasında basurdan tamamen kurtulacağını düşünürken kanaması olduğunu, otururken sanki kakasını yapacakmış gibi hissetmesi ve buna benzer şikayetleri vardı. Ağrı kesiciler de fayda etmedi acısını dindirmeye. Hatta yemek yemeden soğumuştu tuvalete çıkmak ona işkence gibi geliyordu.

Ameliyat sonrasında kullandığı birtakım ilaçlarda vardı. Ameliyatlı bölgeyi sürekli dezanfekte etmesi gerekiyordu çünkü mikrop kapma olasılığı çok yüksek.

Sözüm size basur ameliyatı olmayı düşünen arkadaşlarım. Pek çok tedavisi bulunan bu hastalığa direk ameliyat oluruz geçer düşüncesiyle bakmayın. Bu şekilde basurdan tamamen kurtulan insan sayısı azdır. Eğer ameliyat olursanız en az 2 haftanız acı içinde geçecek. Abim 1 hafta işe gitmemişti. Bu arada ameliyat masrafları da az buz değil haberiniz olsun.

Ben her zaman Allahın bize verdiği nimetlerden yararlanmanızı tavsiye ediyorum. Basura bitkisel tedavi yöntemleriyle çözüm aramalısınız. Bu arada sizlere basur ameliyat videolarını da izlemenizi tavsiye ediyorum. Bu ameliyatın çok basit bir ameliyat olmadığını öyle lanse edilmemesi gerektiğini anlayabilirsiniz.

Neticede karar sizindir ben tecrübemi aktarmak adına bu yazıyı yazdım. Hayatınızın geri kalan kısmını basursuz yaşamak için sitemin diğer sayfalarına da göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

<<<Neden Makattan Kan Gelir?                 Basur Bitkisel Tedavi Yöntemlerinin Farkına Varın!>>>

29 Mart 2012 Perşembe

Basur Bitkisel Tedavi Yöntemlerinin Farkına Varın!

basur bitkisel tedavi
Basur Bitkisel Tedavi

Binlerce kişinin baş belası olan, uykularını kaçıran basur hastalığına yakalanan kişi sayısı da hızla artmaktadır. Tıp dilinde hemoroid diye adlandırılan basur, pek çok dış etkene bağlansa da aslında sebep insanın ta kendisidir.

Basur hastalığına günümüzde yeni tedavi yöntemleri gelmiştir. Bunlardan en önemlisi de bitkisel tedavi yöntemleridir. Bitkisel kaynaklı tedavi aramak son yıllarda popülerliğini arttırmıştır.

Basur için çeşitli bitkisel ürünler olmasına rağmen, kişi hastalığın tekrarlamaması için yaşantısına dikkat etmelidir. Basur bitkisel tedavi yöntemlerine bakmadan önce kişi bu hastalığın tam olarak ne olduğunu ve daha önceki hayatındaki yaptığı beslenme yanlışlıklarının farkına varması gerekir. Bu konu hakkında sitemizde derin bir araştırma yapabilir önemli bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Basur hastalığı kesinlikle ertelenebilecek türden bir rahatsızlık değildir. Hep söylüyorum bu öyle bir hastalık ki ilerletirseniz önüne alamazsınız yürüyemeyecek hale gelirsiniz. Biz size yol gösteriyoruz ve bir an önce kurtulmanız için telkine bulunuyoruz. Siz değerli ziyaretçilerim bu rahatsızlıktan kurtulmak için bir an önce harekete geçmelisiniz.

üç adım yöntemi
üç adım yöntemi

Günümüzde basur tedavisi için cerrahi müdahale daha az seçilir oldu. Çünkü bitkisel tedavi yöntemleri daha yaygın olarak biliniyor ve tercih ediliyor. Sizinde bunun farkına vardığınızı sitemize girdiğinizden dolayı anlıyoruz. Allahın bize verdiği nimetlerle basurdan kurtulmanız çok kolay olacak.

Bitkisel yöntemler diğer yöntemlere göre:
Kolay
Ucuz
Doğal
Mahremiyetinizi koruyan yöntemlerdir.

Basura şifalı bitkilerle müdahale etmenin basur memelerini küçülttüğünü hatta doğru yöntemlerle tamamen yok olduğu kanıtlanmıştır. Kesinlikle gönül rahatlığıyla bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Bıçak altına yatmadan bu hastalıktan kurtulmak istemek herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Ne dersiniz sizce de öyle değil mi?

*Basur bitkisel tedavi yöntemlerini kullanarak basurunuzdan kurtulmak istiyorsanız;


<<<Çok İleri Seviye Hasta Değilseniz Basur Ameliyatı Yaptırmayın                        Gebelikte Basur (Hemoroid) Tedavisi>>>



-->

Gebelikte Basur (Hemoroid) Tedavisi

Gebelikte basur hasta açısından normal basuru olanlara göre 2 kat daha zordur. Bu yazımda anne adayları için ufak tedavi yöntemlerini, hastalığı tetikleyen faktörleri ele alacağız.
gebelikte basur
Gebelikte Basur

1-) Gebelikte basuru tetikleyen faktörler nelerdir?


Gebelik sürecinde beslenme şeklinizin değişmesi bunun yanında aşerme gibi normal hayatta olmayan durumlar basur olmanıza etken sayılabilir. Öte yandan fiziksel olarak da sıkıntı vardır. Bebekten aldığınız yükle daha fazla basur olma riskiyle karşı karşıyasınızdır.

2-)Gebelikte basuru önlemenin,ağrıları azaltmanın bir yolu var mı?


Gebelere özel olarak tedavi yöntemi bulunmasa da genel geçer rahatlatıcı şeylerin üstünde durmak istiyorum.
-Beslenmenize kesinlikle dikkat etmek zorundasınız. Uzman bir diyetisyenle birlikte devamlı kontrolden geçerek bunu yapabilirsiniz.
-İshal veya kabızlık yapan yiyeceklerden uzak durmalısınız ya da daha az tüketmelisiniz.
-Günlük tuvalete çıkma alışkanlığı edinin. Mesela her sabah kahvaltıdan sonra gibi…
-Doğal bitkisel gıdalar da hemoroid oluşumunun önüne geçebilir.
-Küvetiniz var ise ya da leğen yardımıyla oturma banyosu yapabilirsiniz.

3-)Gebelikte basurun olumsuz sanılan yanları nelerdir?


Cerrahi müdahale yaptıramazsınız. İlaç kullanamazsınız. Ancak üzülmeyin ben zaten bu tedavi yöntemlerini öneren biri değilim. Bebeğinizi riske atamazsınız bu yüzden bitkisel kaynaklı tedavilerle tamamen doğal bir şekilde basurdan kurtulmalısınız.

4-)Basur normal doğuma engel midir?


Tek başına basur normal doğuma engel olmadığını biliyorum. Doğum sırasında ıkınmaya bağlı olarak kanamalar meydana gelebilir ve doğum sonrası şiddetli ağrılara maruz kalabilirisiniz. Bu yüzden basur tedavinizi doğumdan evvel yapmaya özen gösterin. Kesinlikle basur ertelenecek bir hastalık değildir.


 

<<<Basur Bitkisel Tedavi Yöntemlerinin Farkına Varın!                Basur Hapları İnceleme Yazısı>>>

28 Mart 2012 Çarşamba

Basur Hapları İnceleme Yazısı

basur hapı
Basur hapı
Bu blogu yazmaya başladığımdan beri basur hastalığını bitkisel doğal yollarla düzeltebileceğimizi söyledim. Ülkemizdeki basurlu vatandaş sayısı göz ardı edilmeyecek kadar fazla olduğu için basur hapları ve kapsülleri piyasası da gittikçe büyüyor. Çeşitli bitkilerin, çiçeklerin tamamen doğal yöntemlerle hap haline getirildiğini ve basurunuzu iyileştirdiğini iddia ediyorlar.

Öncelikle ben bu hapları vitamin haplarına ya da protein tozlarına benzetiyorum. Vücudunuzda az olan organik ve inorganik maddeleri size sağlayarak basurdan kurtulmanızı sağlamaya çalışıyorlar.Yani amaçları bu sanırım.

Bu basur haplarının sonu yok arkadaşlar. Bir kere kesin çözüm olmaz ve zaten bunu da vaat etmezler edemezler.

İçerik olarak tamamen bitkisel maddelerden yapıldığını söylüyorlar ancak bunlar nasıl bir araya geliyor? Nasıl kıvam alıyor? Sonuçta her hapın, kapsülün ne derseniz işte içinde birtakım kimyasalların olduğunu düşünüyorum. Diyelim kimyasal maddeler yok kendinizi neden bu haplara bağımlı hale getiresiniz ki? Kaç kutuda basurdan kurtulacağınızı garanti eden bir ürün var mı? Yan etkisinin olmadığının garantisini kim veriyor? Ben rastlayamadım.

Fiyat olarak baktığımızda tek kutuyla yetinemeyeceğinizi düşünürsek bu basur hapları ateş pahası bir hal alıyor. Güzelim ülkemizde her bitkinin zaten tazesi doğalı her yerde bulunmakta. Hem daha uygun hem daha sağlıklı.
Basur hapları
Basur hapları

Tabi ki başa gelen çekiliyor biliyorum. Sizlerde herkes gibi bütün yolları deniyorsunuz. Bence bu haplar umut dağıtıyor. Yapılan yorumlara bakarak belki bir umut diyerek alıyoruz. Ben sizlere kesinlikle bu tarz hapları tavsiye etmiyorum. Buraya doğal yöntemlerle bu işi çözeceğiz dediysem bu basur haplarını kesinlikle kastetmedim. Tabiki herkesin kendi hayatıdır ben burda kişisel görüşlerimi yazıyorum. Kullanıp beğenen insanlarda çıkacaktır. Karar sizin.

Eğer benim gibi düşünüyorsanız ve basursuz bir hayat istiyorsanız tamamen yaşam stilinizi değiştirmeniz gerekli. Haplarla olacak iş değildir bu. Anlık rahatlama hissi olur ancak ben o anlık rahatlama hissini uyuşturucuya, alkole benzetiyorum. Bitkisel ve kökten bir tedavi için doğru beslenmeli ve doğru yaşamalısınız. Görüşlerinizi esirgemeyin değerli yorumlarınızla insanları daha iyi bilgilendirebiliriz.


<<<Gebelikte Basur (Hemoroid) Tedavisi                    Basur Acınızı Hafifleten Oturma Banyosu>>>



26 Mart 2012 Pazartesi

Basur Acınızı Hafifleten Oturma Banyosu

Kalçamız kadar hatta biraz daha büyük leğen alınır içi sıcak su ile doldurulur ya da küvetiniz varsa küvette de aynı işlem yapılabilinir. Su kaynar derecede olmamalıdır bu vücudunuzu daha kötü bir hale getirir basurdan kurtulucam derken derinizden olmayın. Bu oturma seanslarını ne kadar çok yaparsanız o kadar çok verim alabilirsiniz.

sıcak su oturma banyosu
sıcak su oturma banyosu

Oturma işlemi sırasında kendinizi kasmayın karnınızı rahat bırakın. Yani ayaklarınızdan güç almayın basurunuz acımayacak şekilde oturun. Eğer küvetiniz varsa bu işlem çok basitleşir aslında. Doldurursunuz küveti yarım saat uzanırsınız sonuçlar etkili olacaktır emin olun.
küvet
küvet

Termal santrallerin suları da basurlu bölgeye iyi gelebilir. Sizlere afyon sandıklı kaplıcalarını tavsiye ederim. Çok şirin ve pahalı olmayan bir yer.

Sıcak su ile rahatlayıp gevşeyeceksiniz. Ağrılarınız bir nebze olsun hafifleyecek. Kan dolaşımınız hızlanacak akış düzeldikçe basur memelerinizde inme hissedeceksiniz.

üç adım yöntemi

Aslında burada amaç genel olarak basurlu bölgeyi sıcak tutmak olduğu için sıcak su banyosu yapamasanız da özellikle kış aylarında üşütmeyin içlik giyin.

hamam
Hamam


Bu yöntemlerin hepsi bir yere kadar ağrılarınızı hafifletecektir. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yanında sıcak su oturma banyosunu da yapabilirsiniz. Sıcak su oturma banyosu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak yazabilirsiniz. İyi veya kötü yönlerini tartışabilir insanlara yardımcı olabiliriz.




Taharet Temizliği ve Basura Etkisi

Basur ve Temizlik
Basur ve Temizlik

Bilindiği üzere taharetlenme İslam dinine göre yapmamız gereken temizlik adaplarındandır. Temiz olmak hangi dine mensup olursanız olun çok önemlidir. Türk insanı taharet temizliğine büyük ölçüde önem verir.

Temizlenme işlemi sırasında dikkatli olmalıyız. Kesinlikle tuvalet kâğıdıyla başlanarak temizliğe girişilmemelidir. Önce bol su ile yıkamanız gerekir. Sonra tuvalet kâğıdıyla fazla suyu yavaş bir şekilde almanız gerekir. Aldığınızda eğer tuvalet kâğıdında dışkı görüyorsanız tekrar yıkayın. Yani demek istediğim tuvalet kâğıdı kontrol amaçlı kullanılmalı ve bölgenin kuru kalmasını sağlamak amacıyla kullanılmadır.
basur ve temizlik

Eğer kuru kuru tuvalet kâğıdını kullanırsanız makat bölgenizde tahriş ve kaşıntılara sebebiyet verebilirsiniz. Bu da basur olmanıza davetiye çıkartabilir.




<<<Basur Acınızı Hafifleten Oturma Banyosu               Basur Patlıcan Tedavisi İşe Yarıyor Mu?>>>

 

Basur Patlıcan Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

Basur patlıcan tedavisi
Basur patlıcan tedavisi

İnternetten yaptığım araştırmalardan bu tedavi yönteminin baya popüler olduğunu gördüm. Bu yöntemi uygulayarak kurtulduğunu söyleyen insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Tabi ki bir kesim basur hastası hiçbir işe yaramadığını da söylemiş yani garanti bir yol değildir. Genede bu yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.



Tedavi Nasıl Uygulanır?


10 tane patlıcanın yeşil sap kısımlarını güzelce yıkayarak tencereye atın. İçine 10 bardak da su ekleyin. Kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca tenceremizin ağzını kapatıyoruz. Sonra kısık ateşte devam ediyorum. (30 dk yeterli) Sonrasında ocağı kapatın kapağını açmayın. İyice soğusun. İçindeki sapları çöpe atıyoruz ve sarı renkli su kalıyor. Bunu buzdolabına koyuyoruz.

- Akşam yatmadan önce aç karnına 1 bardak içiyoruz.
- Sabah kalkınca aç karnına 1 bardak içiyoruz.

Şimdi elimizde 10 bardak su olduğu için 5 gün bu sistemi tekrarlamanız gerekiyor. Bu 5 gün içinde turşu, domates, bulgur, sirke, çilek, acı biber hepsi yasak.

üç adım yöntemi
üç adım yöntemi

Denemek size kalmış diyorum efendim. Acil şifalar…

* Eğer daha kesin ve kalıcı yöntemlerle basurdan kurtulmak istiyorsanız,
* Ve bir daha basur derdini çekmek istemiyorsanız;

 defacto kış indirimi





<<<Taharet Temizliği ve Basura Etkisi                                                                   Basur Evreleri>>>

 

25 Mart 2012 Pazar

Basur Evreleri

Basur Evreleri
Basur Evreleri

Toplumumuzun en önemli hastalıklarından biri olan basurun(hemoroid) çeşitli evreleri buna bağlı olarakta çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Basur hastalığı her yaştan insanda görülebilir ancak ilerleyen yaşlarda görülme yüzdesi gittikçe artmaktadır. 50 yaşını geçmiş insanlarda bu oran %50 leri buluyor.

Makatımızda dışkımızı sürekli tutmasını sağlayan bir mekanizma vardır. Sürekli kasılı halde bulunur. Tuvalete gittiğimizde kendi irademizle bu kilidi açarız ve dışkıların serbestçe dışarı çıkmasını sağlarız.

Bu dışkı kaçırmama mekanizması zamanla bizim aleyhimize işleyebiliyor. Kan basıncıyla birlikte damarlarınız şişerek basuru oluşturuyor.

Basur yankıları hastalığın seviyesine göre farklılık gösterir. Genel olarak şikayetler dışkılama sırasında birkaç damla kan, makat bölgemizde kaşıntı , sızı ve ele gelen bazı şişlik durumlarıdır.

Basur(hemoroid) hastalığını 4 evrede inceleyebiliriz.


Evre 1: Dış kısımda bir tuhaflık yoktur. Dışkılama sonrası veya esnasında damlama şeklinde kanamanız olabilir ya da tuvalet kağıdında birkaç damla kan görebilirsiniz. Tuvaletinizi tam olarak yapamadığınızı düşünürsünüz, makat içinde bir dolgunluk hissi vardır. Bunun nedeni damarlarınızın o bölgede şişkinlik yapmasıdır. Hafif de olsa ağrınız olabilir ancak çok önemli ağrılar değildir. Bu evre için iç basur da denir.

Evre 2: Bu evrede ilk evreden farklı olarak dışkılama sonrasında elinize şişlik gelir. Dışkılama bittikten sonra kaybolur. Bazı dönemler rahatsızlığınız şiddetlenebilir bazı dönemler ise çok rahat olabilirsiniz.

Evre 3: Artık dışkılama sonrası da şişliklerinizin ortadan kaybolmadığını gözlemlersiniz. Elle bu şişkinliği (basur memesi) içeri katarsınız. Eğer katmazsanız bu sizi rahatsız eder günlük hayatınızı olumsuz etkiler. Bu dönemde hasta rahatsızlığının ciddiyetinin farkına varır varmalıdır da.

Evre 4: Bu evremiz son evremiz olup basur memeleri artık elle de içeri katılamayacak kadar büyüktür. Artık sıkıntınız baş belası olmaya başlamıştır. İç çamaşırlarınız pislenmeye kaşıntılarınız da git gide artmaya başlamıştır. Yürürken, otururken, koşarken aklınıza gelebilecek çoğu basit hareketi yaparken zorlanırsınız.


<<<Basur Patlıcan Tedavisi İşe Yarıyor Mu?              Bitkisel Yöntemlerle Basurdan Kurtulun!>>>

 

Bitkisel Yöntemlerle Basurdan Kurtulun!

Basur Bitkisel Tedavisi
Basur Bitkisel Tedavisi
Türkiye’nin yarısının hayatının belli bir döneminde basurdan şikâyetçi olduğunu biliyor muydunuz? Türk insanı bu hastalığa o kadar çok maruz kalıyor ki bazı insanlarda kronikleşebiliyor. Doktora gidiyor, ameliyat oluyor, çeşitli kimyasal haplar alıyor ancak bir türlü basurdan kurtulamıyor. Kurtulduğunu zannedip hastalığı nüksedenler çoğunlukta.

Basur hastalığı tedavi edilmezse sonucu ölümcül olabilir. Evet, kesinlikle ertelenecek bir rahatsızlık değil. Kansızlık ve şiddetli ağrılarınız olabilir. En önemlisi yaşam standartlarınız düşer. Yaşamış olmak için yaşamak yerine kaliteli bir hayatı her vatandaş hak eder.
üç adım yöntemi
üç adım yöntemi
Her basur ameliyatlık değildir. Hastalığın çeşitli evreleri vardır. Her evrenininse çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Bir basur hastası hastalığı fark ettiği an tedaviye başvurmalıdır. Ertelemek kesinlikle ilerlemesine neden olabilir.

Basurdan kurtulmak için bazı yöntemler vardır. Nedir bunlar?
Tuvalette fazla vakit geçirmemek
Hareketli olmak
Bol bol su içmek
İncir yemek
Patlıcan sapı kaynatıp suyunu içmek
Sıcak suyla rahatlatmak
Posalı gıdalar yemek
Krem sürmek
Ameliyat olmak
Kimyasal ilaçlar içmek
Bitki çayları içmek

Bu liste aslında uzar gider. Ancak herkesin basuru bu yöntemlerle geçmiyor. Belki biraz hafifliyor ama basurun varlığından kurtulamıyoruz. Geçse de tekrar geri gelecek korkusu sarıyor içimizi.

Basur aslında bitkisel yollarla tedavi edilebilir. Doğal yollarla hayatınızı düzene sokabilir bu illetten kurtulabilirsiniz. Tabiî ki herkese her tedavi yöntemi uymayabilir.. Acil şifalar diliyorum basurlu arkadaşlara..

-->

<<<Basur Evreleri                                                         Basur Ameliyattan Sonra Tekrarlar Mı?>>>

23 Mart 2012 Cuma

Basur Ameliyattan Sonra Tekrarlar Mı?

Yıllardır insanlarımız basurdan kurtulmak adını onlarca yöntemlere girişmişlerdir. Pek çoğu içi boş yöntemlerdir. En iyi yöntem olarak kabul ettiğimiz ve kesin çözüme gideriz dediğimiz ameliyat bazen bizi çözüme götürmez daha da kötü durumlara sokabilir.

 Basit bir ameliyat olan bademcik ameliyatında bile ölen insanların haberlerini okumuşsunuzdur. Her ameliyatın %1 bile olsa riskleri vardır. İnternetten okuduğum yorumlar, çevremdeki insanların yorumlar ve kendim dahilinde sizlere şunu söyleyebilirim ki basur ameliyatı olup da tamamen kurtulabilmiş insan sayısı çok azdır.


Peki neden böyledir?

Öncelikle bazen uzman doktorların eline düşmeyebilirsiniz bu bir etkendir kesinlikle uzman doktorlara gidin. Ancak genel anlamda tekrarlamasının sebebi basurlu kişinin eski alışkanlıklarını sürdürmesidir. Bu kötü alışkanlıklar tekrardan basura davetiye çıkartır.

Ben ileri seviyelerde olmadıkça ameliyata gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuçta tekrarlama olasılığını düşünürsek bıçak altına yatmanın neresi mantıklıdır ki. Doğal yolları denemenizi tavsiye ediyorum. Bitkisel tedavi yöntemleriyle hem maddi hem manevi yönden daha rahat bir şekilde basurunuzdan kurtulabilirsiniz.


<<<Bitkisel Yöntemlerle Basurdan Kurtulun!                          Basur Tedavi Edilmezse Ne Olur?>>>

22 Mart 2012 Perşembe

Basur Tedavi Edilmezse Ne Olur?



1-) Kansızlık

2-) Psikoloji bozukluğu

3-) Sonu ölümle bile sonuçlanabilecek ciddi enfeksiyonlar

4-) Git gide artacak şiddetli ağrılar

5-) Kalitesiz bir hayat

<<<Basur Ameliyattan Sonra Tekrarlar Mı?                                       Basurdan Korunma Yolları>>>

 



21 Mart 2012 Çarşamba

Basurdan Korunma Yolları

günlük duş

1-) İmkanınız varsa günlük duş alın.
Küvetiniz varsa doldurun ve 5-10 dakika oturun. Hem vücudunuz hafifler hem makat bölgenizde kan dolaşımınız artar. Basura yakalanma riskiniz azalır.

temiz olun
 
2-) Temiz olun.
Tuvaletimizi yaptıktan sonra taharet temizliğini hafif bir şekilde zorlamadan yapın. Sert tuvalet kağıtları yerine yumuşak tuvalet kağıtlarını kullanın.


kabız olmak
 
3-) Kabız olmaktan kaçının.
Dışkınızı yapamazsanız basura neden olursunuz. Bu konu hakkında yazımı okumanızı tavsiye ederim.

tuvalete gidin
 
4-) Her gün belli bir saatiniz tuvalet saatiniz olsun.
Tuvalet alışkanlığı elde edinin. Mesela kahvaltıdan sonra günlük tuvaletinizi yapın. Ertelemeyin.


tuvalet

 5-) Tuvalet bir ihtiyaçtır vakit geçirme yeri değildir.
Tuvaletten kalma süreniz 5 dakikadan fazla olmasın. Gazete, dergi okumak çok yanlıştır. Eğer fazla zaman geçirirseniz fazla ıkınırsınız ve zorlamadan dolayı basur olabilirsiniz.

soğuktan korunma
 
 6-) Soğuktan koruyun.
Kış aylarında içlik giyebilirsiniz. Bölgeyi sıcak tutun kesinlikle.


hareket etmek şart
 7-) Hareket etmek şart.
Sürekli sabit oturmayın. Günümüz iş hayatında böyle sıkıntıları olan çok vatandaşımız var. Bilgisayar başı iş yapıyorsanız da arada sırada pozisyonunuzu değiştirin çünkü hep aynı oturursak kan dolaşımımız azalır ve basura neden olabilir.

alkok tüketme
basuru geçiştirme

8-) Baharatlı yiyecekleri ve alkolü aşırı derecede tüketmeyin.
Baharatlı yiyeceklerin girişi de zordur çıkışı da mümkün mertebe normal tüketin. Her şeyin fazlası zarardır Dünyanın en yararlı yiyeceğinin bile fazlası zararlıdır bunu unutmayın.


  9-) Geçiştirmeyin.
 Her makat ağrısına basur demek yanlış olur. Doğru tanı koymak önemlidir. Doktora  gitmekte Türk halkı olarak çekiniyoruz biliyorum. Ancak sorununuzu bilmeden de bir şey yapmak ne kadar doğrudur tartışılır. 



             
düzenli beslenin 10-) Doğru beslenin.
Düzgün beslenmenin basuru önleme açısından ne kadar önemli olduğunu defalarca yazdım. Fast-foot olmadan doğal gıdalarla olan beslenme diyebiliriz. 3 öğün beslenmek düzgün beslenme açısından önemlidir. Ara öğünleri atlamamak da gereklidir. Tabiki bu konu çok detaylıdır. İlerleyen yazılarımda buna da değineceğim.


<<<Basur Tedavi Edilmezse Ne Olur?                                        Basur ve Kabızlık Çözüm Yolları>>>

 

20 Mart 2012 Salı

Basur ve Kabızlık Çözüm Yolları

Kabızlık rahatsızlığının pek çok nedeni vardır. Stres, hareketsiz bir hayat, alınan ilaçlar ve en önemlisi yanlış beslenmedir. Basur ve kabızlık ayrılmaz bütündür. Genelde basuru olan insanlar kabız olurlar. Kabızlıktan kurtulmak aslında basittir. Yıllar yılı gelen bitkisel tedavilerden bahsedeceğim. Kesinlikle kimyasal ilaçları tavsiye etmiyorum.
Kabızlık giderici
Kabızlık giderici

Öncelikle kabızlıktan kurtulmak istiyorsanız bağırsaklarınızı hareketlendirecek besinler yemelisiniz. Hayatımızda en büyük paya sahip olan sudan bahsetmek istiyorum. Vücudumuzun %85 sudur. Normal bir insan günde 2 litre su tüketmelidir. Ancak siz kabız hastaları en az 2,50 litre tüketmelisiniz.

Bir diğer önerim kesinlikle incir. Bana göre mucize yiyecek incirdir. Zıttı ise muz. Muzdan uzak durun. Mideniz kaldırıyorsa bir-iki kaşık sıvı yağ tüketmenizi de tavsiye ederim bu yöntemle de iyi sonuçlar alanlar var.

Belki duymadınız ancak yiyecekleri iyicene çiğnerseniz kabızlıktan kurtulmanıza garanti gözüyle bakın. Uzmanlar 40 defa çiğneyin diyor biliyorum sıkılacaksınız ancak kabızlıktan kurtulmak için bol bol çiğneyin!

Bol bol meyve yiyin. Posalı yiyecekleri kabızlığa iyi gelir. Sabah kalktığınızda güne elmayla başlamayı deneyebilirsiniz. Elmanın hem uykuyu açtığı da kanıtlanmıştır. Kendinizi sınırlamayın. İncir örneğini verdim ama armut, erik, vesaire de iyi gelir.

Ben bitkisel bir kür önermeyeceğim. Bunlara gerek olduğunu sanmıyorum düzenli ve sağlıklı beslenme kabızlığın üstesinden gelir. Unutmayın kabızlık basura neden olur. Basur hastalığına da yakalanmak istemiyorsanız önerileri dikkate alın.

Dipnot: Önemli olan kabızlıktan kurtulmak değil dengeli beslenerek kıvamında dışkılamaktır. Dışkınız cıvık olursa da ishal dediğimiz başka bir sorunla karşılaşırız ki o daha da beterdir. 

* Kabızlıktan veya basurunuzdan bıktıysanız,
* Ve bir daha basur ve kabızlık hakkında sorun yaşamak istemiyorum diyorsanız;


<<<Basurdan Korunma Yolları                                        3 Adım Yöntemi - Basur Bitkisel Tedavi>>>


19 Mart 2012 Pazartesi

3 Adım Yöntemi - Basur Bitkisel Tedavi

-->
üç adım yöntemi
üç adım yöntemi

3 Adım Yöntemi - Basur Bitkisel Tedavi

                                                                              
  • Bu yöntem Alman Johannes Häber tarafında geliştirilmiştir. 3 kolay adımla basur sorununuzdan kurtulacağınızı vaat eder. Kendisi bitkisel şifa uzmanıdır. Johannes Häber bu hastalığı geçirmiş ve hastalık üzerine çokça deneyler yapmıştır. En sonunda bütün verileri bir araya getirerek 3 adım yöntemini ortaya çıkarmıştır.

  • Ürün Almanya patentli olmasına rağmen Türkiye’de de son zamanlarda popülerliğini arttırdı ve satın alınmakta. Bu kitap basılı yayınlar gibi kitapevlerinden satılmamakta. Büyük bir titizlikle e-kitap olarak hazırlanmış ve bilgisayarınıza pdf formatında indiriyorsunuz. 3 adım yöntemi hakkında olumsuz eleştiri bugüne kadar hiç duymadım okumadım. Zaten 60 gün içerisinde memnun kalmazsanız paranızı geri alabiliyorsunuz. Tabi ki bu durum istismar edilmemeli sonuç olarak birikimler sonucunda oluşmuş bir ürün var ortada ve değerini de hak ediyor. 

  • Bu kitabın en büyük + sı hap, ilaç vesaire kullanmadan hastalıktan kurtulmanızı sağlıyor. Hayatım boyunca hep haplara karşı oldum. Yararı olduğu kadar yan etkileriyle zararları da çok oluyor. Çok zor durumda kalmadıkça ilaç almak yerine doğal şifa kaynaklarından yararlanarak hastalıklarımızı yenmeliyiz.

  • Bu arada eser sahibi çok iddialı kesinlikle basur dan kurtulacağınızı garanti ediyor. Hatta ilk 1 saat içinde sonuçları göreceğinizden de bahsediyor. Basur dan kurtulmak adına kesinlikle denenmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Karar sizin… Sağlıklı bir yaşam diliyorum herkese..
3 Adım Yöntemi – Basur Bitkisel Tedavi

Basur Bitkisel Tedavi Gerçek Mi?

Bilindiği üzere birçok hastalığın 5-10 adet tedavi yöntemi vardır. Ancak hangileri daha etkilidir genelde doktor tavsiyesi ve deneme yanılmayla öğrenilir. Tabiî ki hastalığınız derecesi iç veya dış hemoroid olması çok önemli hususlardır. Her ikisi de aşırı derecede rahatsız edicidir gerçi. Öncelikle bu rahatsızlığı geçirmiş biri olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağımı söylemek istiyorum. Maddeler halinde yazmak gerekirse:

1-) Kabızlığın önlenmesi. Çeşitli yiyeceklerle bu sorun çözülebilir.
2-) Gün içerisinde 8-10 bardak su içilmeli ( meyve suyu kola tarzı şeyler dahil değildir)
3-) Krem sürmek
4-) ılık suya oturup beklemek
5-) Basur memesinin iple sıkıştırılarak düşmesinin beklenmesi
6-) Ameliyatla çare aramak ( çok ileri seviye değilse kesinlikle tavsiye etmem)
7-) Lazer tedavileri
8-) Bitkisel kaynaklı ürünlerle tedavi

  Basur Bitkisel Tedavisi Gerçek Mi
                 Basur Bitkisel Tedavisi Gerçek Mi


Evet görüldüğü üzere birçok tedavi yöntemi mevcut bu yöntemleri daha da fazlasını denemiş biri olarak çoğunda hüsrana uğradığımı söyleyebilirim. En etkili yöntemin ne olduğunu açıkçası bilmiyorum. Her insanın bünyesi farklıdır. Kendi adıma konuşmak gerekirse bitkisel tedavinin en etkili yöntem olduğunu düşünüyorum. Çok kötü durumda olmadıkça ameliyata soğuk bakıyorum.
  
Para iadesi garantisi ile piyasada güzel bir kaynak mevcut.(tıkla-incele) Tavsiye ederim siteyi inceleyin. Almanya patentli bir ürün. 3 gün içerisinde basurunuzdan kurtulma garantisi veriyor. Bu yöntemden memnun kalmayan bir kişinin yazısına henüz denk gelmedim. Bu ürünü denemenizde sakınca görmüyorum.Piyasadaki diğer ürünlere göre uygun fiyatlı. Bir sonraki yazımda bu ürünü ele alacağım.


<<<3 Adım Yöntemi - Basur Bitkisel Tedavi                        Türk İnsanın Kronik Hastalığı Basur>>>

 

Türk İnsanın Kronik Hastalığı Basur

Türkiye'de genelde orta yaşlı insanların bu sorunla karşı karşıya kaldığını görüyoruz ve biliyoruz. Peki nedir bu hastalık? Bilmeyenlere birkaç cümleyle açıklayalım.

basur memeleri
Basur memeleri

Basuru aslında çok basit olarak anüse bağlı damarların şişmesi ve genişlemesi olarak tanımlayabiliriz. Günümüzde nedeni tam olarak bilinememektedir. Bir çok bileşen hastalığa neden olmakta. Uzmanlar genel olarak :

1-kabızlık
2-Şişmanlık
3-Genetik Nedenler
4-Dışkılamayı kolaylaştıran ilaçlar
5-Tuvalette çok vakit geçirmek
6-Yenilen besinler (alkol, baharatlı yiyecekler vs.vs)
Gibi nedenlere bağlamakta…

Allah düşmanımın başına vermesin derim hep basur için. Oturmakta güçlük çekersiniz. Kanama ve acı içinde kıvranma olması da cabasıdır. Kafanızı hep ona takarsınız. Doktora gitmeye utanırsınız. Arkadaşlarınıza söylemeye çekinirsiniz.
Sizleri iyi anlıyorum merak etmeyin.

Basur’ un tıbbi detaylarına fazla inmek istemiyorum. Zaten tıbbi içerikli sitelerden bu bilgileri edinebilirsiniz. Eminim kimse neden olduğunu merak etmiyor çözüm istiyor bunu da biliyorum.Çözüm elde edilebilir ancak yukarıdaki unsurlara ne olursa olsun dikkat edilmelidir.

Günümüzde tabi ki her hastalığın çeşit çeşit tedavileri vardır. Basur da bu hastalıklardan birisi.  Aslında basur olmamak için düzgün beslenmenin şart olduğu aşikar. Türkiye şartlarında düzgün beslenmeden söz etmek kediye ciğeri teslim etmekten farksız olacaktır.

Amerikan yiyecek kültürü de son yıllarda moda olduğu için fast-food gençliği yetiştiriyoruz.Basur Türkiye'nin gerçek sorunlarından ne yazık ki.Her iki kişiden biri hayatının belirli evresinde bu hastalığa yakalanmış.Doktora gitmek de açıkcası kolay birşey değil.Tıpta ayıp olmaz derler gerçi ama bilemiyorum...

Neyse fazla uzatmayalım.Çözüm yöntemlerini ve ideal olan benim tercih ettiğim çözüm yöntemini sizlere ilerleyen yazılarımda söyleyeceğim.

<<<Basur Bitkisel Tedavi Gerçek Mi?


Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...