26 Mayıs 2013 Pazar

Yanlış Beslenme Kabızlık Nedenidir

Yanlış Beslenme Kabızlık Nedenidir
Birçok hastalığın belirtisi olan kabızlığın en büyük sebebi yanlış beslenme. Basurun da en önemli nedeni kabızlıktır.
Son yıllarda çocuklarda sık sık kabızlığa rastlanıyor. Hazır ve kuru gıdaları çocuklar çok seviyor. Özellikle pilav,köfte,makarna gibi yiyecekleri çok tüketen ailelerin çocuklarında kabızlık gözleniyor. Oysa ki çocuklarımıza sulu yemekleri teşvik etmeli sağlıklı beslenmelerini amaçlamalıyız.

Kabızlık en çok 2-3 yaş arası tuvalet terbiyesini alan çocuklarda görülüyor. Ayrıca anne sütünden ek besin takviyelerine geçiş esnasında kabızlık görülebilir. İlaç kullanımı da kabızlığa etken olabilir.
Ne Zaman Kabız Oldum Diyebilirsiniz?

Son aylarda haftada 3 ve 3'ten daha az dışkılama, haftada 1 ya da daha fazla dışkı kaçırma, kalın şekilde dışkılama,ağrılı dışkılama vb. davranışlarda kabız olmuş olabilirsiniz ve uzmana görünmenizde fayda vardır.

İstemsiz dışkılama da önemli sorunlardandır. Kabızlık yaşayanların genellikle ilk şikayeti karın ağrısıdır. Karın ağrısı kabızlığın habercisi olabilir. İdrar kaçırma da kabızlığın diğer sonuçlarındandır diyebiliriz. Dışkı kaçırılması çocukların psikolojisini bozan etmenler arasında sayılabilir ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Sonuç olarak beslenme şekilleri kabızlıkta en büyük etkendir. Uzun bir tedavi süreciyle doğal yollarla kabızlıktan kurtulabilirsiniz. Çocuklarınızın sağlığı için lifli ve posalı gıdalarla beslenin. Ayrıca çocuklarınıza her gün tuvalete çıkmalarını tembihlemeyi unutmayın.


22 Mayıs 2013 Çarşamba

Basur Tedavisi Olmasak da Olur Mu?

Gelen maillerden dolayı bu makaleyi yazma gereksinimi duydum. Basur tedavisi olmalı mıyım? İlerde karşılaşacağım daha ciddi bir problem olur mu? Basur tedavisi olmak için doktora gitmeli miyim çekiniyorum....

Bu ve benzeri mailler çok gelir oldu. Altını çizerek bir yanıt vermek istiyorum. Basur tedavisi olun!!! Çünkü çok basit. Neden acı çekesiniz ki. Neden hayat kaliteniz yerlere düşsün ki. Korkularınızın olduğunu biliyorum. Pek çok kişi basur hastalığından emin dahi olamıyor. Çünkü doktora gitmiyor. Doktora gidememenin sosyolojik boyutlarına pek değinmek istemiyorum ama bir rahatsızlığınız varsa kesin tanıyı her zaman uzman hekim koyabilir.

Basur belirtilerini daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Okumanız bir nebze olsun tanı koymanıza yardımcı olacaktır.

Basur tedavisi olmazsanız ne olur?

Meraklanmayın öldürmez ama süründürür.Yani kalitesiz bir hayat sürersiniz. İnsanları pek çok basit hastalık bile rahatsız ediyor. Hele hele basur hastalığı küçük falan değildir. Kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Sitemizde birçok yöntem paylaştık. Okuyucularımızın da desteğiyle yöntemleri tartıştık. Sizler de tedavi sürecini anlatarak yorumlarınızla diğer hastalara destek olabilirsiniz.

Elimden geldiğince bitkisel tedavi yollarını paylaşmaya çalışıyorum. Bitkisel yöntemlerin son derece revaçta olduğu yüzyılımızda tedavi olmamak aptallık diyorum. En doğal yöntemlerle ağrısız sızısız kurtulacaksınız. Değerli yorumlarınızı bırakmaktan çekinmeyin. Allah şifa versin..

5 Mayıs 2013 Pazar

Basur İlaçları Para Tuzağıdır!!

Makalemin başından belirteyim bu yazı basur ilaçlarını karalama kampanyası için yazılmamıştır. Başlığımın ağır olduğunu düşünenler olabilir. Ancak Kişisel olan düşüncelerimi paylaşmak istedim. Basur ilacı alan veya almak isteyen kişilerin durumun ne olduğunu bilmeye hakları var.

Basur hastalığının birden fazla tedavi yöntemi olduğunu biliyorsunuzdur. Sadece bizim sitemizde 4-5 çeşit yöntemin varlığından söz edildi ve uygulamalarını elimizden geldiğince yazdık. Bizim her zaman tercih ettiğimiz tedavi, basur bitkisel tedavidir. 

Basur ilaçlarını derinlemesine araştırdım diyebilirim. Bu ilaçların pek çoğu ağrıları yatıştırmaktan öteye gidemiyor. Ayrıca ne kadar çok pahalı değil mi? 3 tane kutunun 200 lirayı bulduğunu görüyoruz. Ama bize kesin çözümü vaat edemiyorlar. Yaptıkları semptomları azaltmak sadece.

Gerçekten bu para tuzağına kanmak istiyor musunuz? Kimyasal madde dolu bu basur ilaçlarına para vermek akıl karı değil. 

--> Şöyle düşünelim 1 kutu ( ortalama 70 TL ) aldınız. Günlük her öğünden sonra bu ilaçları tüketirsiniz ve 1 ay kullandınız. 1 ay boyunca basur ilacı kullandınız ve ağrılarınız biraz geçti. Biraz daha kullanmak isteyeceksiniz ve 1 kutu daha alacaksınız. Zamanla bu basur ilaçlarına kendinizi bağımlı hissedeceksiniz. Çünkü rahatlığın verdiği mutluluğu hiç bir şey değiştiremez. Basur ilaçlarına verdiğiniz paralar da katlanarak devam edecektir.

Pekin neden bu ilaçlara bu kadar para veresiniz ki... Güzelim ülkemizde mükemmel bitkisel tedaviler varken. Çok saçma. Kendinize gelin ve basur ilaçlarına para vermeyin.  Hem kesenize yazık hem de zamanınıza. Günde 3 öğün ilaç içmenin sizler için de zor olacağını biliyorum. 

Bu makaleyi sonuna kadar okuyabildiyseniz sitemizdeki diğer makalelere de göz atın. En doğru kararı vereceğiniz pek çok makale yazıldı. Karar sizin şifayı doğada da arayabilirsiniz ilaçlarda da.... 

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...