19 Nisan 2012 Perşembe

Basur Neden Olur?

basur neden olur?
basur neden olur?
Basur neden olur?

İnsanoğlunun doğasında yemeklerden sonra tuvalete gitmek vardır. Ancak bu refleksimizi baskıladığımızdan kaybetmişiz. Aslında basurun nedeni bu diyebiliriz. Bu refleksin yok olması bizleri kabızlık denilen rahatsızlığa götürür. 3-5 gün tuvalete çıkılamaması demek ciddi problemdir ve dışkı çok zor vücuttan atılır.

Kendimizi sıkıp zorladığımızda hemoroid damarlarını aşağıya doğru iteriz. Zaten tuvalet yaparken bu sistem otomatik olarak çalışır ve bu damarlar aşağıya doğru iner. Ancak fazla ıkınırsak bu damar yumağının içindeki basınç çok fazla artacağından şişme ve sarkma fazlaca gözlenir. Yani kabızlığa etken olan her şey aslında basurun da etkenidir.

üç adım yöntemi
üç adım yöntemi

Doğru beslenmemek kabızlığı tetikleyen en büyük faktördür. Daha önceki yazılarımda bundan bahsetmiştim. Katı gıdalar, hazır gıdalar, katkılı yiyecekler, doğal olmayan yiyecekler, taze meyve sebze tüketmemek basurun hazırlayıcısı faktörlerdir. Bunun yanı sıra obezite de basura neden olur. Gebelikte hemoroit hastalığı çok ciddi bir risk taşır. Anne adayları kesinlikle ameliyat olamayacağı için hastalığı doğal yollardan berteraf etmelidirler. Gebelerde kabızlık daha sık görülür buna bağlı olarak basur da fazla görülür. Bunun nedeni bebeğin anne karnında yapmış olduğu basınçtır.

Tuvalet alışkanlığı hemoroid ile savaşta çok önemli bir unsurdur. Çocuklara küçük yaşta bunun bilinci verilmeli. Her gün sabahlara tuvalete gidilmedir. Ancak dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Tuvalette kalma süreniz fazla olmamalıdır. Zorlamaya gerek yok 5 dk tuvalet için idealdir. Geri kalan zaman dinimiz açısından da hoş karşılanmaz.Bütün bunlara rağmen basur neden olur diye düşünürüz. Bu sebeplerin dışında da hemoroid olmuş olabilirsiniz. Lütfen yorum yazarak ne gibi sıkıntılarınız olduğunu paylaşın ve yardımcı olmaya çalışalım.

<<<Basur(Hemoroid) Hastalığının Görülme Sıklığı                             Makat Kaşıntısı Nasıl Geçer?>>>


7 yorum:

  1. askerdeyken basur olmuştum. yediğiniz yemeklerden dolayı oluyor bence. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. basur neden olur bilmiyorum ama bildiğim bir şey var o da insanın sinir sistemini altüst eden bir hastalık. allah kimsenin başına vermesin.

    YanıtlaSil
  3. çok önemli bir rahatsızlık, dikkat edilmesi gerekiyor bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Allah kimsenin basina getirmesin böyle bir hastaligi...şikayetime gelecek olursak büyük tuvaletimi yaparken yanma oluyor bunun onune nasil gecebiliriz...!

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle haklısınız,basurun birçok nedeni olur yanma hissi bunlardan biri olabilir. Bazen iç basur diye tabir ettiğimiz görünmeyen ama hissedilen basur ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yanmanın büyük ihtimalle beslenme şeklinizle alakalı olabileceğini düşünüyorum. Acı gıdaları yememeye özen gösterin.

    YanıtlaSil
  6. gaip bir terleme yapıyor nedense ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılan araştırmalar terleme yaptığı bulgusunu göstermemekte. Başka bir rahatsızlığınız olabilir.

      Sil

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...