9 Mart 2013 Cumartesi

Basuru Tetikleyen Yiyecekler Nelerdir?

Basuru Tetikleyen Yiyecekler Nelerdir?

Geçen yazımızda bitkisel tedavinin tarihçesinden bahsetmiştik. Bugün ise basurdan korunmanız adına sizlere basuru tetikleyen yiyecekleri söyleyeceğim. Yiyecekleri doğru tüketirseniz basurunuzun hafifleyeceğini göreceksiniz. Rahat okumanız adına listelemeye çalıştım.

1-)  Çiğköfte: Pek çok kimsenin çok zevkle yediğini biliyoruz ancak çiğköftenin içerisindeki pişmemiş et bakterilere ve parazitlere davetiye çıkartmakta. Bu kötü huylu parazitler mayasıla sebep olabilir ve buna bağlı olarak ne yazık ki basura davetiye çıkartırsınız.
2-) Katı gıdalar: Bu kısmı genel olarak ele aldım. Genel olarak fazla katı gıda ile beslenmek kabızlığı doğurur. Biliyoruz ki kabızlık basura sebep veren en önemli hastalıktır. Kabızlıktan nasıl kurtulmanız gerektiğini buradaki makalemden okuyabilirsiniz.
3-) Güçlü baharatlar: En önemlileri kırmızı biber ve hardaldır. Bu ikisinden kesinlikle uzak duruyoruz.
4-)Sigara: Birçok rahatsızlığın sebebi olarak gösterilen sigaranın basuru da tetiklediği bir gerçek. Uzak durabiliyorsanız sigaradan da uzak durun.

5-) Kafeinli, kafeinsiz farketmez kahveden uzak durun ayrıca alkol de uzak durulması gerekenler arasında.

6-) Lif oranı az yiyecekler

7-) Az su tüketimi, unutmayın su hayattır.

Basuru tetikleyen yiyecekleri elimden geldiğince sıralamaya çalıştım. Ancak basur ile olan savaşta sadece önlem almak yetmez. Basurunuzdan tamamen kurtulmanın yollarını aramalısınız. Bu yüzden sizlere üç adım yöntemini öneriyorum.

Yeni yazılarla görüşmek dileğiyle sağlıklı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Basur Bitkisel Tedavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...